woensdag 25 januari 2017

Vegetarisch winterpotje

Winters stamppotje voor 2 personen

Benodigdheden:
500 gram aardappelen schillen en in niet te grote stukken snijden.
250 gram spruiten schoonmaken.
1 appel (goudrenet)
2 eetlepels geschaafde amandelen
scheutje olijfolie voor het bakken van de appel
scheutje extra vierge olijfolie voor het stamppotje
scheutje melk
nootmuskaat
schaaltje vegetarische gehaktballetjes
1 eetlepel ketjap
½ theelepel sambal


Bereiding:
Aardappelen opzetten met de spruiten en in ongeveer 25 minuten gaarkoken.
Amandelen roosteren in een anti-aanbakpan.
De appel schillen en halveren, klokhuis verwijderen en in plakjes snijden.
Olie in de pan en de appelplakjes bakken.
Plakjes appel uit de pan nemen en warm houden in aluminiumfolie.
Gehaktballetjes bakken in de olijfolie en voeg de ketjap en de sambal toe.
Aardappelen en spruiten afgieten en stampen met iets melk en een scheutje olijfolie.
Voeg de nootmuskaat toe.

Stamppotje in een schaal doen en de warme appelplakjes er over verdelen.
De gehaktballetjes apart serveren.

Lekker met zelfgemaakte appelcompote.

Eet smakelijk!

                         Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten