zondag 27 september 2015

Cannellinibonen met tonijn

Een kleurrijke en vleesloze snelle maaltijd voor 2 personen.

Benodigdheden:
1 blik cannellinibonen (310 gram)
1 blik tonijn op water (160 gram)
10 kleine cherrytomaatjes
2 sjalotten
2 lente-ui
verse peterselie
1 theelepel basilicum (vers kan ook)
1 theelepel oregano (vers kan ook)
1/2  theelepel chilipoeder of gedroogde rode peper
iets olijfolie
1 eetlepel wijnazijn

Voorbereiding:
Bonen afspoelen uit goed laten uitlekken.
Tonijn laten uitlekken in een zeef.
Cherrytomaatjes wassen en halveren.
Sjalotten pellen en in stukjes snijden (niet te klein).
Lente-ui wassen en in schuine stukken snijden.
Peterselie wassen en fijn knippen of snijden.

Bereiding:
Olie in de pan en de sjalotten ongeveer 5 minuten langzaam fruiten.
Bonen erdoor scheppen.
Wijnazijn, chilipoeder, basilicum en de oregano toevoegen.
De tonijn met een vork een beetje uit elkaar trekken en voorzichtig door de bonen scheppen. (de stukken tonijn moeten niet te klein worden).
Als laatste de cherrytomaatjes en de peterselie er over verdelen.

Eet smakelijk!

                             Anne

2 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit, maar .... de meeste vegetariërs (zoals ik) eten ook geen vis en zouden dit recept dus niet als vegetarisch aanmerken. Vegetarische restaurants serveren ook geen vis en in de vegetarische gerechten die ik op menukaarten tegenkom zijn eveneens visloos.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Anna,
      Dank je wel voor de aanvulling.
      Groetjes. Anne

      Verwijderen