zondag 5 april 2015

Viscurry met kabeljauw

Visgerecht voor 2 personen, bereidingstijd 25 minuten.

Benodigdheden:
300 gram (diepvries)kabeljauw
1 limoen
3 (tros)tomaten
3 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel kurkuma of 1/2 eetlepel kerriepoeder
1/2 theelepel gemberpoeder (djahé)
 bosje koriander
50 ml visbouillon (1/4 van een blokje)

Voorbereiding,
Vis laten ontdooien en daarna droog deppen.
Vis in reepjes snijden.
Ui in ringen snijden.
Knoflook persen.
Koriander fijnhakken.
1/2 limoen persen en de andere helft in 3 plakjes snijden.
Kruis de tomaten in en leg ze een paar minuten in heet water.
De tomaten pellen en in blokjes snijden.

Bereiding:
De vis besprenkelen met het sap van de halve limoen.
Olie in de pan verhitten.
Uien ongeveer 3 minuten glazig bakken.
Schep de knoflook, chilipoeder, kurkuma, gemberpoeder en de helft van de koriander erdoor.
Leg de reepjes vis op het uienmengsel.
Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe en stoof het ongeveer 8 tot 10 minuten.
Bestrooi de viscurry met de rest van de koriander en verdeel er de schijfjes limoen over.

Eet smakelijk!
               Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten