zondag 14 december 2014

Witlofweek

Deze week elke dag een witlofrecept.

Bijna iedereen heeft wel eens witlof gegeten maar ik hoor regelmatig dat deze groente niet vaak op tafel komt.
De meeste mensen vinden witlof bitter van smaak en er is weinig aan variatie mogelijk. 

De bittere smaak kun je tegen gaan door de kern weg te snijden en  het stronkje daarna nog even af te spoelen met warm water. 
De bittere smaak is dan weg en de blaadjes worden niet slap. 

Ik ben een liefhebber van witlof en ben daarom aan de slag gegaan om de groente te combineren met verschillende ingrediënten. 
Het was een beetje puzzelen, een beetje uitproberen maar vooral proeven. 

Zo heb ik een een aantal lekkere, maar ook gemakkelijk klaar te maken recepten samengesteld en dat is de reden dat het deze week Witlofweek  is op mijn blog.

Er is vast wel een recept bij die je eens gaat maken.

Succes!
            Anne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten