donderdag 18 december 2014

Witlof met lente-ui

Voor 2 personen en binnen een half uur op tafel.

Benodigdheden:
3 à 4 stronkjes witlof
1/2 bosje lente-ui
1 teentje knoflook
scheutje olijfolie
scheutje wijnazijn
snuifje paprikapoeder
mosterd naar smaak

Voorbereiden:
Witlof ontdoen van de buitenste blaadjes en het bittere middenstuk wegsnijden.
De witlof in grote stukken snijden.
Lente-ui in ringetjes snijden.
Knoflook pellen.

Bereiden: 
Witlof bakken in olijfolie met de teen knoflook.
Mosterd, paprikapoeder en de wijnazijn door elkaar roeren en over de witlof verdelen.
5 minuten laten stoven.
Knoflook verwijderen.

Is de witlof na het stoven iets te vochtig, dan even uit laten lekken in een zeef.
Terug doen in de pan en als laatste de lente-ui er over verdelen.

Eet smakelijk!

                Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten